Baking, Recent
Leave a Comment

초콜릿 라즈베리 마카롱 Chocolate Raspberry Macarons

왠지 모르겠지만 라뒤레 마카롱 레시피 책을 샀을 때, 한국어 책을 우연히 샀어요. 영어 레시피 책인줄 알아는데, 다 한국어로 써고있어요. 미국에서 사서 정말 깜짝 놀랐는데 다행히 한국어를 조금 알아서 괜찮죠? 이 레시피는 한국말로 쓰고 있어서, 저도 이 블로그는 노력해보고 한국어로 쓸거예요. (실수 많이 할거예요…. 미안해요 ㅠㅠ 여러분 이해할수있도록 노력할게요!)

지난주에 카라멜 마카롱도 차이 마카롱도 만들어서, 이번주 다른 맛과 색깔을 쓰고 싶어서 라뒤레의 초콜릿 라즈베리 마카롱 레시피를 썼어요. 레시피는 이름부터 요리법까지 다 한국어로 썼어 만들기전에 잘 읽었어요.

한국어는 저한테 아직도 좀 힘들어서 레시피에 쓴 단어를 다 이해할수없는건 잘 알고, 읽을때 그냥 필요했던 포인트를 찾았어요. 예를 들면 재료는 언제 넣는지 얼마동안 기다려야하는지 다 레시피에 찾았고  밑줄을 쳤어요.

읽는게 완성하고 바로 만들기 시작했다.

얼마나 무서운지 몰라요!!

저는 완벽주의자라서 다시 레시피를 읽고 싶었고 모르는 단어를 다 사전에 찾고 싶었어요.

하지만 그런것은 시간이 많이 걸리고 지금 제가 모르는 단어는 아주 중요하지 않는것같아요.

마카롱을 만든중에 한두번 좀 걱정됐는데, 끝에서는 괜찮게 되어서 괜히 걱정했다.

마카롱셀은 좀 바삭바삭하고 라즈베리맛은 별로 느끼지못하는데 아직도 맛있고 아주 에쁘게 생긴것같아요!

DSC_0493

Okay wow that took way longer to write than it should have…I have fallen into the pattern of using English every moment of every day >_< My lofty expectations of studying Korean every day until I go to France have somewhat (incredibly) fallen short. Oops.

Anyway, for those of you who don’t speak Korean (which if you don’t I understand but also know that I am disappointed in you and you should go look up Talk To Me In Korean and start learning immediately because what could be more fun?) I am going to lay out what I said before in English.

DSC_0431

Over the last two weeks or so I have made two types of macarons–caramel and chai. They were both delicious but I was ready to start trying new flavors and colors, which is how I ended up with the Chocolate Raspberry Macaron recipe in my Korean version of the Laduree Macaron cookbook.

My Korean is still a bit iffy, so before making anything I read through the recipe extra carefully to make sure I understood everything. I didn’t take the time to understand every word–though I wanted to–because it is the key points and not the filler material that are important. So I made sure that I understood which ingredients went in when and for how long, then I jumped into making the recipe.

I was so nervous omg.

Sometimes I worried, but in the end everything turned out well, so it turns out I was worrying needlessly.

The macaron shell is a bit more crunchy than I would want, and the raspberry flavor isn’t as noticeable as it could be, but despite that the macarons are quite delicious and adorable if I do say so myself.

I am going to do my best and write the recipe out in both Korean and English….which sounds exhausting already but that probably means I need the practice, so now I have no choice but to do so >_< Hopefully someone out there appreciates me lol.

*As you can see from the pictures I made these macarons along with an amazing homemade chai tea latte! Click here for the recipe!*

초콜릿 라즈베리 마카롱 레시피 (scroll down for recipe in English) 
라뒤레의 레시피

클라식 아몬드 마카롱 셀:

아몬드 가루 275g
슈거 파우더 250g
실온의 달걀흰자 6.5개
백설탕 210g

1. 아몬드 가루와 슈거 파우더를 푸드 프로세서에 넣어 섞고, 펄스 단추를 눌러서 아주 고운 가루를 만들어 체에 거른다.
2. 물기 없는 깨끗간 불에 단걀흰자를 넣고 거품이 날 때까지 거품기로 부드럽게 젓는다. 설탕은 먼저 정량의 1/3을 넣고 설탕이 다 녹을 때까지 약 1분 가량 거품을 내고, 남은 설탕의 반을 넣고 다시 1분 정도 저어 거품을 낸다. 마지막으로 남은 설탕을 모두 넉은 다음 단단 하고 윤기가 있으며 거품기를 들었을 때 뾰족한 모양이 생길 때까지 계속 저어서 거품을 만들 다. 식용색소를 넣는다.
3. 이제 체에 아몬드 가루와 슈거파우더 섞은 것을 달걀흰자 거품에 넣고 스패출러로 아주 살살 거품을 접듯이 섞는다.
4. 완성된 반죽을 원형 깍지를 끼운 짤주머니에 스푼으로 떠 넣는다. 베이킹팬에 유산지를 깔고 그 위에 반줄을 조금 짜서 동그란 모양을 만드느데, 퍼졌을 때 지름이 약 3-4cm가 되어야 한다. 베이킹팬을 작업대에 가볍게 탁탁 쳐서 동그란 모양의 셸이 퍼지게 한다. 반죽 짜는 것을 모두 마치면 팬 위에 아무것도 덮지 않고 30분 동안 그대로 두어 겉껍질이 생기게 하고, 오븐을 150C로 (300F) 예열하여 14-15분 굽는다.
5. 오븐에서 베이킹팬을 꺼내 조심스럽게 유산지 가장자리를 들어 올리고, 작은 유리컵을 이용해서 유산지와 뜨거운 베이킹팬 사이에 물을 조금 붓는다. 물이 너무 많으면 마카롱 셸이 눅눅해지므로 너무 많이 붓지 않도록 조심한다. 이렇게 습지와 스팀을 주면 셸이 식었을 때 떼어내기가 좀 더 쉽다. 식은 셸들은 유산지에서 조심스럽게 떼어 커다란 접시에 평평한 면이 위로 오게 놓는다.

초콜릿 라즈베리 가나슈 필링:

다크 초콜릿 290g
생크림 270ml
라즈베리 잼 130g

1. 초콜릿 라즈베리 가나슈 필링을 준비한다. 먼저 칼로 초콜릿을 잘게 다져서 불에 담고, 작은 소스팬에 생크림을 넣어 끓인다. 뜨거운 크림을 다크 초콜릿에 3번에 나누어 부으면서 고루 섞일 때까지 나무주걱으로 젓는다.
2. 뜨거운 초콜릿 크림에 라즈베리 잼을 넣고 잘 섞어서 그라탱 접시에 붓고, 비닐랩을 초콜릿 가나슈 표면에 닿게 밀착시켜 덮는다. 가나슈를 실온에서 식히고, 1시간 또는 짤 수 있을 만큼 단단해질 때까지 낸장고에 넣어둔다.

마카롱 만들기:

원형 깍지를 끼운 짤주머니에 초콜릿 라즈베리 가나슈를 스푼으로 떠 넣고, 마카롱 셸의 평평한 면에 필링를 작고 붕긋한 모양으로 짠 다음 다른 셸로 덮는다.
마카롱은 서빙하기 전에 최소 12시간 냉장보관한다.

Chocolate Raspberry Macarons
Laduree Recipe

Classic Macaron Shell:

Almond flour 275g
Powdered sugar 250g
6.5 egg whites, room temperature
210g sugar

1. Pulse the almond flour and powdered sugar in a food processor until it is combined and finely ground.
2. In a clean stand mixer, whip the egg whites until foam begins to form. Add 1/3 of the sugar and beat for 1 minute until the sugar is combined, then continue adding additions of sugar and beating to combine. You are looking for stiff peaks to form and for the mixture to become glossy. If you are going to add food coloring, do it now.
3. Add in the almond mixture and carefully fold it in with a spatula.
4. Put the batter into a pastry bag/piping bag and pipe 3-4cm circles onto a baking sheet lined with parchment paper. Let the macarons rest for 30 minutes uncovered at room temperature before baking at 150C/300F for 14-15 minutes.
5. Let the macarons rest on the sheet until completely cooled then carefully remove them from the tray. (The Korean text is much longer because the actual recipe tells you to do this trick with putting water under the parchment paper, but I didn’t do that and they turned out just fine).

Chocolate Raspberry Ganache Filling:

290g dark chocolate
270ml heavy cream
130g raspberry jam (seedless or strained through a fine mesh sieve)

1. Prepare to make the ganache. First cut the chocolate into fine pieces and place in a bowl, while you heat the cream in a sauce pan. Pour the warm cream over the chopped chocolate and whisk until it is completely combined and melted.
2. Add the raspberry jam to the warm chocolate mixture, and cover with plastic wrap. Allow the ganache to come to room temperature, or put in the refrigerator for an hour or until it can cool off.

Making the Macarons:

Place the ganache into a piping bag, then pipe onto the flat part of one macaron shell, sandwiching the ganache with another shell.
Place the filled macaron cookies in the refrigerator for at least 12 hours before serving to help them set up.

*Sorry if my translation wasn’t perfect, I did my best >_<

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s